Parketta: a klasszikus, és mára már nosztalgikus választás

A parketta alapvetően egy, vagy több rétegből álló tömörfa padlóburkoló. Az elemeket egymáshoz csapokkal és horgonyokkal lehet illeszteni. Alapvető jellemzői a természetesség, a melegség, a hosszú élettartam és a felújíthatóság.

A parkettának több fajtája is ismert, mint például az egyrétegű, a több rétegű, valamint a felületkezelt, forgalomba hozott parketta típusok. Amkor padlóburkolat választása a cél, több szempont mentén is mérlegelnünk kell a kérdéskört. Ilyen szempont lesz a felhasználás módja, ebbe beletartozik a felhasználás helye, valamint az igénybevétel foka. Hányan fogják használni átlagosan, tiszta vagy szennyezett cipőben fognak rajta járkálni, esetleg cipő nélkül lehet csak majd használni, mivel a lakás egyik szobájában lesz lerakva.

Ezen felül esztétikai szempontjait is több tényező fogja meghatározni. Ilyen lesz a fa tulajdonsága, a színe, a fafajta, a rajzolata, és a termék műszaki tulajdonságai, mint a szélessége, a felületkezelése, stb. Ugyan ma már számos modern padlóburkolat érhető el a piacon, vannak, akik ragaszkodnak az eredeti, klasszikus megoldáshoz, a parkettához. Vajon maradinak számít régi megoldáshoz ragaszkodni, amikor már modern megoldások is elérhetők? Nem feltétlen.

Az eredeti, keményfából készült padló megőrzi minőségét, bármikor fel lehet frissíteni, újítani az évek során, így később is az újdonság erejével tud hatni. Meghibásodások esetén is orvosolható a parkettánk minősége egy jó csiszolással, aminek köszönhetően a burkolat hamar visszanyerheti eredeti színét és ragyogását. A valóban minőségi parketta több alkalommal is felcsiszolható, kis ápolás mellett így is hosszú évekig fogja kiszolgálni az otthont. Érdeklődés esetén nézzen körül a lorincparkett.hu oldalán!