Mi az az argán olaj és honnan származik?

Egyre népszerűbbek a különféle egzotikus gyümölcsök, fák termékeiből készült bőrápolási termékek, melyek segítenek a megfáradt, kiszáradt, öregedő bőrt a regenerálódásban.

Ilyen az argán olaj is, mely az argán fa terméséből nyerhető ki. Maga az argán fa a világ egyik legkülönlegesebb fájának számít sokak szemében, Marokkóban, az Atlasz hegység lábánál kezdték el kisajtolni termésének olaját, melyből az argán olaj készül. Az olaj maga karotinoidokat, E-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz.

Az argán olaj felhasználható kismillió területen, többek között hasznos lehet a hajápolásban, a töredezett hajvégek kezelésében, mivel az argán olaj gazdag antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban, ezért nem csak a töredezett hajvégek megújításában hasznos, hanem visszaállítja a tincsek rugalmasságát, kezelhetőségét is. Ennél jóval kényesebb területen is hasznos lehet az argán olaj, mivel a szemkörnyék ápolásban is kiváló ránctalanító hatása miatt. De nem is ezeket, hanem bőrfiatalító hatását tartják az egyik legfontosabb tulajdonságának napjainkban.

Segít az ekcéma, a pikkelysömör kezelésében, táplálja a száraz bőrt, csökkenti a narancsbőrt, a terhesség során kellemetlenséget okozó terhességi csíkok megjelenését is el lehet kerülni a használatával. Az argán olajt a Marokkó környéki törzsek többek között ezen pozitív hatások miatt tartották csodaszernek – ha a fent leírt számos pozitív hatást figyelembe vesszük, akkor könnyűszerrel mi is hasonló álláspontra juthatunk. A természet számos kincset rejt, melyeknek kiaknázásával elindulhatunk a testi- lelki megújulás rögös útján.