A cégalapítás ma már gyors és egyszerű folyamat

Ami jó hír, hogy ma már nagyon egyszerű és gyors folyamat a cégalapítás menete. Ha megfelelő céget bízunk meg ezzel, és nem rontják el, akkor alapvetően nincs benne semmi turpisság, amitől tartani kéne.

Ugyan a cégalapítása jár némi ügyintézéssel, szemben az egyéni vállalkozás elindításával, de így is van lehetőség akár 1-3 munkanap alatt elintézni az egészet. Amennyiben persze a gyorsított eljárást választjuk. A ceghmester.hu oldalán lehetőség van gyors cégalapítási eljárás választására, így akik ebben érdekeltek, mindenképp érdemes megnézni a lehetőségeket az oldalon. Lehetséges az online adategyeztetés is például, aminek köszönhetően ebben a fázisban még csak be sem kell fáradni az ügyintézéshez, telefonon is elintézhető. Ami viszont már a cégalapítás folyamatában mindenképp személyes megjelenést igényel, az az ügyvéd előtti aláírás.

Ezután beküldik a cégbíróságra, ahol van egy bejegyzési jogi határidő, ezt követően kerül sor a bejegyzett cég iratainak átadására. Szükséges még a céges bankszámla megnyitása, majd a cégalapítás díjkifizetése. A cégalapítási díjak függhetnek az eljárás ütemétől, tehát ha gyorsított eljárást választunk, az értelemszerűen drágább lesz, mint a lassabb eljárás. A ceghmester.hu oldalán a gyors eljáráson felül még lehetőség van azonnali eljárást is választani, így akár 3-36 órán belül is végig tudja vinni az eljáró ügyvéd a folyamatot, egészen az aláírt cégiratok elektronikus cégbírósági benyújtásáig.