Műfű erkélyre helyezése

A műfű mára igen elterjedt alkalmazás. A zöld fű látványa megnyugtató, a rendezett, kertes hatás pedig igazán vonzó. A műfüvesítés egyszerűen kivitelezhető és olcsó művelet, ezért különösen népszerű kezd lenni kisebb felületek esetében is. Így kerül például gyakran műfű erkélyre.

Ennek alkalmazása gyors és könnyű, mégis tartósan megújítja egész otthonunk vonzó hangulatát. Lássuk, hogyan is kell pontosan műfüvet erkélyre telepíteni:

  1. Tervezés:

A méret megtervezése precíz kidolgozása kulcsfontosságú. Használjunk mérőszalagot, figyeljünk a párhuzamos tengelyekre, az alapanyag kimérésénél pedig alkalmazzunk 1-2 cm-es ráhagyást.

  1. Beszerzés:

Érdeklődjünk az adott szaküzletben, hogy az igényeinknek melyik típus lenne a megfelelő választás. Mielőtt műfüvet erkélyre választunk, gondoljunk át, hogy milyen terhelés érheti, fedett vagy kültéri-e az egység, illetve milyen stílusra vágyunk.

  1. Méretre vágás:

A filccel történő bejelöléssel kezdjük, majd jöhet a vágás. Vigyázzunk arra, hogy ez biztonságos, tágas térben történjen, megfelelő alátámasztással, olyan vágóeszközzel, amely hatékony és biztonságos.

  1. Elhelyezés:

A műfű erkélyre helyezése a leglátványosabb művelet, amely a legtöbb típus esetében egyszerűen elvégezhető. Az erkélyekre ugyanis általában szőnyeg jellegű műgyep való, amelynek hátoldala könnyen rögzíthető kétoldalas ragasztótapasz segítségével. Amennyiben bonyolultabb szerkezetű, akár vízelvezetéses típust választunk, akkor érdemes szakember segítségét kérni.

  1. Utómunkálatok:

Amennyiben feltöltéses típusú műfűről van szó, akkor több utómunkálat is várhat még ránk. A legtöbb esetben azonban a műfű erkélyre történő rögzítése után nincs több teendő, azonban érdemes lesz majd rendszeresen pár perc takarítással gondozni az új felületet.