Mikre figyelj villanymotor vásárláskor?

Alapvetően 7 dolog, ami húsbavágó, ha villanymotort szeretnél vásárolni. Azokon kívül, hogy mekkora a feszültség, a fordulatszám, a nyomaték, vagy az üzemeltetés költségei. Az első, és talán legfontosabb, a teljesítmény.

Fontos eltalálni az optimálist ebben, különben hamarabb amortizálódik a villanymotor, akár kisebb, akár nagyobb teljesítményűt veszünk, a szükségeshez képest. Ehhez kötődik a második fontos szempont, az élettartam. Egy villanymotor ugyanis eleve nagy beruházás, nem árt megvizsgálni, melyik az a típus, ami a leginkább képes kiszolgálni az igényünket a rendelt ideig. A harmadik nagyon fontos tényező, hogy a kívánt motor milyen tokozási besorolású, hiszen ez mutatja meg, hogy a készülék milyen környezetben fog tudni megfelelően működni.

Egyes típusokat ezért kell védeni például víztől, vagy portól. Ahhoz, hogy meghosszabbítsuk a motor élettartamát, a burkolat-besorolással nagyon fontos tisztában lenni. A negyedik szempont a karbantartás. Itt azt kell szem előtt tartani, hogy a villanymotor belső alkatrészei könnyen hozzáférhetők legyenek a javítások és a karbantartás végett. Az ötödik pont a helyigény. Minden motor más-más méretű, ezért mindenképp fel kell mérni, hogy a leendő helység mekkora, hogy megfelelően elférjen.

A hatodik, nem mellékes szempont a zaj. A villanymotornak nyilván van keltett zaja, azonban ez is teljesen eltérő, ezért sem mindegy, hogy olyan helységbe vesszük, ahol nem okoz kellemetlenséget, vagy ahol inkább olyan közösségi tér van, ahol a motor zaját minimalizálni kell.  A hetedik, de nem utolsó tényező, a magasság, ahol telepítik a motort, hiszen teljesítményére nagy hatással bír a levegő állapota. Cégünk termékei közül megtalálja az ezeknek megfelelő típust.